1995 Draining Hpop Rough Idle Sluggish Throttle Response 7.3L - DIESEL FORUM - ALL DIESEL FORUM
DIESEL FORUM - ALL DIESEL FORUM  

Go Back   DIESEL FORUM - ALL DIESEL FORUM > Ford Diesel Forum - Power Stroke Forum > POWER STROKE TECHNICAL ISSUES - TROUBLE SHOOTING > Other Ford Diesels > Powertrain Engine, Transmission & Differentials Ford Diesel Trucks


Notices

Powertrain Engine, Transmission & Differentials Ford Diesel Trucks Ford Diesel Mechanical Problems and Questions.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-21-2017, 01:59 PM
xyxyxyz xyxyxyz is offline
Diesel Forum Newcomer
 
Join Date: May 2017
Posts: 1
Gender: Male
Vehicle: Ford
Trim Level: XLT
Color: Black
Engine: 1994.5 - 1996/97 444ci (7.3L) DI Power Stroke (275hp 550Tq) Manual
Rep Power: 0
Rep:10
xyxyxyz is on a distinguished road
Default 1995 Draining Hpop Rough Idle Sluggish Throttle Response 7.3L

Traded one of my trucks for 7.3, when i got it i found out after the trade that he must have been starting it with ether. First i put diesel clean injector cleaner in it along with lucas oil additive full synthetic. Afterwards i went ahead and put new glo-plugs injector o rings and a valve cover harness on the passenger side. This is my first time putting my hands on a diesel and got it as a learning experience. I found out i had put my o rings on wrong and had to take it back apart and put new ones on again. In this process (first putting in the injectors with the bad o ring setup) my dumbass thought it was ok to beat on the tops of the injectors to get them in far enough to get the screw in. Anyways i got that job all put back together and it still wouldnt start. Went to the hpop plug and the reservoir was bone dry. I filled the hpop through the plug and the truck started after a little bit of cranking. Although the idle of the truck was horrible and the throttle response was very sluggish like it had no power. Most times it would run until the hpop drained and then it would shut off. Also replaced starter solenoid and glow plug relay. The IPR where the magnetic piece goes on the shaft of it was slightly bent so i have a new IPR coming and ICP. Also did the whole unplug the ICP and see if it runs and there was no difference. Today i tested the valve cover harness resistances. On each 5 pin at the gasket the outside pins both read under 2 ohms on each connector but the rest of the pins read OL. Wondering if anyone had any recommendations not very experienced with diesel mechanics and dont wanna keep throwing money in the wrong directions.Thanks!
__________________
DieselForums.com | Diesel Forum | Diesel Forums | Cummins Diesel | Duramax Diesel | Power Stroke Diesel
Reply With Quote
Sponsored links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Advertisement







All times are GMT -4. The time now is 04:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 2
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
= Copyright DieselForums.com a Gigathreads.com Network Site =Ad Management by RedTyger